HARTA BUCURESTI
     Cauta o adresa din Bucuresti cu ajutorul hartii Bucurestiului pusa la dispozitie de Google Maps!
sigla metrorex mica
Harta Metrou
Trasee Metrou
Tarife Metrou Program Metrou
Harta Metrou Bucuresti

Reguli de călătorie cu metroul

 1. Pe timpul cât se află în incinta metroului, călătorii sunt obligați să aibă în posesie o legitimație valabilă de călătorie. Contravenienții vor fi sanctionați conform legii nr.150/2005.
 2. În scopul fluidizării traficului de călători se recomandă ca deplasarea în spațiile publice ale metroului să se facă pe partea dreaptă, în sensul de mers.
 3. Se recomandă atenție la deplasarea cu ascensoarele sau scările rulante pentru evitarea producerii de accidente. Staționarea călătorilor pe scara rulantă se va face numai pe partea dreaptă a acesteia, în sensul de mers.
 4. Accesul în metrou pe patine cu rotile sau role nu este permis.
 5. Nu este permis accesul călătorilor în metrou cu animale și păsări vii, cu excepția celor mici, aflate în cuști sau colivii precum și a câinilor cu botniță și lesă.
 6. Accesul în metrou cu biciclete este permis în zilele lucrătoare între orele 20:00 – 23:00 și permanent în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale; accesul în tren este permis numai pe la prima ușă în sensul de mers al trenului.
 7. Este ilegală introducerea oricărui obiect periculos în stațiile sau trenurile de metrou. În cazul în care este observat un obiect suspect sau abandonat, călătorii sunt rugați să alerteze de urgență personalul Metrorex sau orice agent de poliție sau de pază, să se îndepărteze și să nu atingă obiectul respectiv.
 8. Urcarea sau coborarea în și din tren a călătorilor care transportă cărucioare pentru copii sau a călătorilor în scaune rulante se vor face obligatoriu pe la prima ușă în sensul de mers al trenului.
 9. În așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului.
 10. După oprirea trenului la peron pentru deschiderea individuala a ușilor de acces în cazul trenurilor echipate cu acest sistem apăsați butonul aflat în zona de mijloc a ușii.
 11. La oprirea trenului în stație călătorii care coboară din vagoane au prioritate față de cei care urcă. Atenție la urcarea și coborârea din tren pentru a nu călca greșit în spațiul dintre peron și vagon.
 12. Urcarea sau coborârea călătorilor în și din tren dupa anunțul de închidere a ușilor nu sunt permise. Compania Metrorex nu va fi răspunzatoare de eventualele accidente produse ca urmare a tentativei de blocare a ușilor sau de urcare sau coborare în și din tren dupa anunțul de închidere a ușilor.
 13. Blocarea ușilor de acces ale trenului nu este permisă.
 14. În timpul deplasării cu trenul de metrou este interzisă sprijinirea călătorilor de ușile de acces.
 15. Pentru a nu afecta condițiile de confort se recomandă călătorilor ca bagajele de spate (rucsac, ghiozdan) sa fie ținute în mână.
 16. Nu se recomandă staționarea în zona burdufurilor de comunicație dintre vagoanele trenului.
 17. În cazul în care este sesizată funcționarea anormală a trenului sau o degajare de fum se va acționa sistemul de alarmă și se vor aștepta instrucțiunile personalului de conducere a trenului.
 18. În cazul opririi trenului între stații călătorii trebuie să procedeze conform instrucțiunilor personalului de conducere a trenului.
 19. Acționarea semnalului de alarmă din tren fără motiv este interzisă și constituie contravenție; orice abuz va fi pedepsit.
 20. Fotografiatul și filmatul în incinta metroului nu sunt permise fără acordul administrației Metrorex.

Tarife Metrou Bucureşti

Accesul la peroanele de îmbarcare a călătorilor este permis numai după validarea legitimaţiilor de călatorie trecute prin aparatele de validare și control.

2 călătorii = 5 lei
10 călătorii = 20 lei
Abon. 1 zi = 8 lei
Abonament lunar - nr nelimitat călătorii = 70 lei
Abon. lunar - nr nelimitat călătorii (elev/student) = 35 lei
Abonament săptămânal (nr nelimitat călătorii) = 25 lei

*Tarife Metrou în vigoare din 15 Octombrie 2017


Telefonul Călătorului: 021/9264* informații preluate de pe www.metrorex.ro

Titluri de călătorie Metrorex:


Abonament anual
720 lei

Grup 3 persoane
5 lei

Grup 4 persoane
6,5 lei

Grup 5 persoane
8 lei

1 calatorie
2,5 lei

2 călătorii
5 lei

10 călătorii
20 lei

Abonament 1 zi
8 lei
*Acces temporizat la 15 min

Abonament lunar
nr nelimitat călătorii
70 lei
*Acces temporizat la 15 min

Abonament lunar
nr nelimitat călătorii (elev/student)
35 lei
*Acces temporizat la 15 min

Abonament săptămânal
nr nelimitat călătorii
25 lei
*Acces temporizat la 15 min

Legitimație de călătorie
*Acces temporizat la 15 min