HARTA BUCURESTI
     Cauta o adresa din Bucuresti cu ajutorul hartii Bucurestiului pusa la dispozitie de Google Maps!
sigla metrorex mica
Harta Metrou
Trasee Metrou
Tarife Metrou Program Metrou
Harta Metrou Bucuresti

Reguli de călătorie cu metroul

 1. In asteptarea trenului nu stationati dincolo de banda de siguranta marcata la marginea peronului.
 2. La oprirea trenului in statie, calatorii care coboara din tren au prioritate fata de cei care urca. Se recomanda atentie la urcarea si coborarea din tren pentru a nu calca gresit in spatiul dintre peron si vagon.
 3. Blocarea usilor de acces ale trenului este interzisa.
 4. Urcarea si coborarea calatorilor in si din tren dupa anuntul de inchidere a usilor sunt interzise. Compania METROREX nu va fi responsabila de eventualele accidente produse ca urmare a tentativei de urcare sau coborare din tren, dupa anuntul de inchidere a usilor.
 5. In timpul mersului trenului este interzisa sprijinirea calatorilor de usile de acces.
 6. Pentru protejarea calatorilor, in timpul deplasarii cu trenul de metrou se recomanda ca bagajele de spate (rucsac, ghiozdan) sa fie tinute in mana.
 7. Nu se recomanda stationarea in zona burdufurilor de comunicatie dintre vagoanele trenului.
 8. In cazul in care este sesizata functionarea anormala a trenului sau o degajare de fum, se va actiona sistemul de alarma si se vor astepta instructiunile personalului de conducere a trenului. .
 9. In cazul opririi trenului intre statii, calatorii trebuie sa astepte plecarea trenului sau recomandarile personalului de conducere a trenului.
 10. Dupa oprirea trenului la peron, pentru deschiderea individuala a usilor de acces, in cazul trenurilor echipate cu acest sistem, apasati butonul amplasat in zona mediana a usii.
 11. Urcarea si coborarea calatorilor care transporta carucioare pentru copii sau a calatorilor in scaune rulante, se vor face obligatoriu pe la prima usa in sensul de mers al trenului.
 12. Se recomanda atentie la deplasarea cu scarile rulante pentru evitarea producerii de accidente iar stationarea calatorilor pe scara rulanta se va face numai pe partea dreapta a acesteia, in sensul de mers.
 13. Accesul in metrou pe patine cu rotile sau role nu este permis.
 14. Accesul în metrou cu bicicleta este permis în zilele lucratoare, dupa ora 20:00, iar zilele de sâmbata, duminica si sarbatori legale, accesul este permis pe parcursul întregii zile (între orele 5:00- 23:00). Accesul cu bicicleta în tren este permis numai la prima usa în sensul de mers al trenului.
 15. Este ilegala introducerea oricarui obiect periculos in statiile sau trenurile de metrou. In cazul in care este observat un obiect suspect sau abandonat, calatorii sunt rugati sa alerteze de urgenta personalul METROREX sau orice agent de politie sau de paza, sa se indeparteze si sa nu atinga obiectul respectiv.
 16. Actionarea semnalului de alarma din tren fara motiv este interzisa si constituie contraventie. Orice abuz va fi pedepsit.
 17. In timpul cat se afla in incinta metroului, calatorii sunt obligati sa aiba in posesie o legitimatie valabila de calatorie. Contravenientii vor fi sanctionati conform Legii nr. 150/2005.

Trasee Metrou BucureștiTelefonul Călătorului: 021/9264* informatii preluate de pe www.metrorex.ro

Traseu Metrou  M1 :

Pantelimon - Republica - Costin Georgian - Titan - Nicolae Grigorescu - Dristor 1 - Mihai Bravu - Timpuri Noi - Piața Unirii 1 - Izvor - Eroilor - Grozăvești - Petrache Poenaru - Crangași - Basarab - Gara de Nord 1 - Piața Victoriei - Ștefan Cel Mare - Obor - Piața Iancului - Piața Muncii - Dristor 2

Traseu Metrou  M2 :

Berceni - Dimitrie Leonida - Apărătorii Patriei - Piața Sudului - Constantin Brâncoveanu - Eroii Revoluției - Tineretului - Piața Unirii 2 - Universitate - Piața Romana - Piața Victoriei - Aviatorilor - Aurel Vlaicu - Pipera

Traseu Metrou  M3 :

Preciziei - Păcii - Gorjului - Lujerului - Politehnica - Eroilor - Izvor - Piața Unirii 1 - Timpuri Noi - Mihai Bravu - Dristor 1 - Nicolae Grigorescu - 1 Decembrie 1918 - Nicolae Teclu - Anghel Saligny

Traseu Metrou  M4 :

Gara de Nord 2 - Basarab - Grivița - 1 Mai - Parc Bazilescu - Laminorului - Lac Străulești

Traseu Metrou  M5  (in executie):

Râul Doamnei - Brâncuși - Valea Ialomiței - Romancierilor - Parc Drumul Taberei - Drumul Taberei 34 - Favorit - Orizont - Academia Militară - Eroilor - Hașdeu - Cișmigiu - Universitate - Piața Iancului - Pantelimon

Intervale de circulație  M1 :

07:00 - 09:30 si 16:00 - 20:00 = 6-7 minute
în restul zilei = 8 minute


Intervale de circulatie  M2 :

07:00 - 09:30 si 16:00 - 20:00 = 3-5 minute
în restul zilei = 9 minute


Intervale de circulatie  M3 :

07:00 - 09:30 si 16:00 - 20:00 = 6-7 minute
în restul zilei = 8 minute

Intervale de circulatie  M4 :

07:00 - 09:30 si 16:00 - 20:00 = 7 minute
în restul zilei = 10 minute